کلینیک دندانپزشکی دکتر رضا افتخار آشتیانی

بیماری لثه چیست و به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

بیماری لثه چیست و به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

بیماری لثه عفونتی در بافت اطراف دندان است. یکی از علت‌های اصلی از بین رفتن دندان در بزرگ‌سالان همین بیماری است. از آنجاکه بیماری لثه بدون درد است، شما متوجه ابتلا به آن نمی‌شوید. به این بیماری،‌ بیماری پریودنتال هم می‌گویند. بیماری لثه در اثر پلاک،‌ لایه چسبنده باکتری روی دندان ایجاد می‌شود.

این‌ها علائم خطر هستند که می‌توانند نشانه بروز بیماری باشند:

بعضی از عواملی که خطر بیماری لثه را بیشتر می‌کنند:

اگر مشکوک هستید که به بیماری لثه دچار شده‌اید حتماً به پزشک مراجعه کنید چراکه هر چه زودتر درمان را آغاز کنید، بهتر است. مراحل ابتدایی بیماری لثه را التهاب لثه می‌نامند. لثه‌ها قرمز و متورم می‌شوند و در این مرحله خیلی زود خونریزی می‌کنند. در این مرحله تأثیر ناشی از بیماری را می‌توان معمولاً با جرم‌گیری عمیق در مطب دندان‌پزشک و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مرتب از بین برد.
بیماری لثه پیشرفته پریودنتیست نام دارد. این مرحله از بیماری می‌تواند به از دست رفتن شدید بافت و استخوان نگهدارنده دندان منجر شود و به‌مرور شدیدتر شود. اگر این اتفاق بیافتد، دندان لق می‌شود و در جای خود حرکت می‌کند. این یکی از شایع‌ترین حالت‌های پریودنتیست در بزرگ‌سالان است که می‌تواند در هر سنی ایجاد شود. معمولاً پیشرفت بیماری خیلی کند است اما ممکن است در مقاطعی سریع هم باشد.
پریودنتیست شدید، شکلی از بیماری پریودنتال بسیار مخرب است که در بیماران ایجاد می‌شود. فاکتورهای شایع آن شامل از بین رفتن سریع بافت و استخوان است و می‌تواند در ناحیه اطراف دهان یا کل دهان ایجاد شود.
پژوهش‌ها برای یافتن ارتباط میان دیگر بیماری‌های جسمی و بیماری پریودنتال همچنان در حال انجام است. بااینکه ارتباط بین این دو اثبات نشده است، بعضی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که  بیماری شدید لثه می‌تواند به چند مشکل در سلامت بدن ازجمله دیابت یا سکته مرتبط باشد.


ممکن است که بیماری لثه بدون هیچ علائم هشداردهنده ایجاد شود. یکی از دلایلی که توصیه شده مرتب برای چکاپ به دندان‌پزشک مراجعه کنید، معاینه لثه است. روش‌های درمان بسته به نوع بیماری و میزان پیشرفت آن دارد. بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از بیماری پریودنتال و شدید شدن آن و پیشرفت آن ضروری است. به یاد داشته باشید که نباید دندان‌هایتان را در اثر بیماری لثه از دست بدهید. دندان‌ها را روزی دو بار مسواک بزنید، بین دندان‌ها را هرروز با نخ دندان تمیز کنید، رژیم غذایی سالم را رعایت کنید و مرتب به برای چکاپ و جرم گیری به دندان‌پزشک سر بزنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]