۸ واقعیت بسیار مهم درباره‌ی حساسیت دندان – علل، پیشگیری و درمان

۸ واقعیت بسیار مهم درباره‌ی حساسیت دندان - علل، پیشگیری و درمان
دسته: مجله دندانپزشکی نظرات: 0 3 تاریخ انتشار: آبان ۹, ۱۳۹۷

۸ واقعیت بسیار مهم درباره‌ی حساسیت دندان – علل، پیشگیری و درمان

آیا پیش آمده که هنگام خوردن بستنی حساسیت دردناکی روی دندان‌های خود احساس کنید؟ این اتفاق برای بسیاری از آدم‌ها پیش می‌آید. یکی از شایع‌ترین مشکلات دندانپزشکی حساسیت دندان است. درواقع از هر هشت بزرگ‌سال یک نفر به‌صورت متناوب به این مشکل دچار می‌شود. چند فاکتور مختلف موجب می‌شوند دندان‌های شما حساس شوند. این ۸ نکته را درباره علت‌ها، علائم و چگونگی پیشگیری از ایجاد این عارضه مطالعه کنید تا با این امر بیشتر آشنا شوید.

چه چیز موجب می‌شود دندان‌ها حساس شوند؟

به‌طورکلی این عارضه ناشی از ضعیف شدن مینای دندان یا در دسترس بودن ریشه دندان‌ها است. حساسیتی که تنها در یک دندان ایجاد شده است، می‌تواند نشانه وجود یک ترک یا شکستگی یا پوسیدگی باشد. حساسیت می‌تواند پس از یک روند درمانی دندانپزشکی مثل پر کردن یا ترمیم دندان‌های شکسته و آسیب‌دیده هم پیش بیاید.
یکی از شایع‌ترین دلایل ایجاد حساسیت تحلیل لثه‌ها یا دیگر بیماری‌های لثه‌ها است که موجب می‌شود ریشه دندان بیرون بزند و در معرض آسیب قرار بگیرد. گذشته از این‌ها، کارهایی مثل مسواک زدن محکم یا خوردن غذاهای اسیدی می‌تواند مینای دندان را ضعیف کند و موجب حساس شدن دندان‌ها شود. ساییدن دندان‌ها هم موجب فرسوده شدن سطح دندان و مینای آن شود. سفیدکننده‌های دندان هم یکی دیگر از عوامل شایع ایجاد حساسیت هستند چراکه این محصولات به عاج دندان آسیب می‌زنند و حتی موجب تحلیل لثه می‌شوند.

چرا دندان‌ها ناگهانی حساس می‌شوند؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که چرا دندان‌ها ناگهانی حساس می‌شوند، بسته به اینکه این مشکل یک یا چند دندان را درگیر کرده است. وقتی دندان ناگهانی حساس می‌شود، نقطه ایجاد حساسیت است که دلیل و درمان آن را تعیین می‌کند.
محصولات سفیدکننده حرفه‌ای یا داروخانه‌ای یکی از بزرگ‌ترین دلایل حساس شدن دندان‌ها هستند چراکه این محصولات به‌صورت موقتی موجب ایجاد حساسیت روی دندان می‌شوند. شکستگی یا آسیب‌دیدگی تاج دندان یا پرکردگی می‌تواند موجب ایجاد حساسیت ناگهانی دندان شود.
حساسیت ناگهانی ممکن است با استرس یا ساییدن دندان‌ها به همدیگر هم ایجاد شود. فشار سینوس هم با حساس شدن دندان‌ها ارتباط دارد. تغییرات اسیدی در رژیم غذایی ازجمله مصرف سودا یا قهوه زیاد در یک مدت‌زمان مشخص می‌تواند مینای دندان را تحت تأثیر قرار دهد.

حساسیت به سرما و گرما

دندان‌ها معمولاً تا زمانی که چیز داغ یا سرد نخورید، حساس نیستند اما به‌محض رسیدن گرما یا سرمای شدید به دندان حساسیت را احساس می‌کنید. حساسیت به دمای گرم و سرد امر شایعی است و در حالتی اتفاق می‌افتد که مینای دندان آن‌قدر ضعیف شده که عاج دندان در معرض آسیب قرار می‌گیرد. اگر عاج یا پرکردگی لق باشد هم می‌تواند حساسیت ایجاد کند. استفاده از ژل یا محصولاتی ویژه محافظت از دندان می‌تواند به جلوگیری از این عارضه کمک کند.

دندان حساس را چطور سفید کنیم

آیا می‌توانیم دندان‌های حساس را سفید کنیم؟ بله اما با ملایمت. محصولات سفیدکننده می‌توانند حساسیت موقت ایجاد کنند. استفاده از ژل ضد حساسیت می‌تواند تا حدی از ایجاد ناراحتی جلوگیری کند. در زمانی که از محصولات سفیدکننده استفاده می‌کنید سعی کنید غذاها و نوشیدنی‌های حاوی شکر، اسید یا رنگ را کنار بگذارید، چراکه مینای دندان در اثر سفیدکننده‌ها آسیب‌دیده است. از این گذشته همیشه دستورالعمل‌های مربوط به محصولات سفیدکننده خانگی را به‌دقت اجرا کنید و مطمئن شوید که بیش‌ازاندازه مصرف نکرده‌اید. با دندان‌پزشک خود درباره استفاده از محصولات سفیدکننده مشورت کنید تا قالب مناسب را برای دندان‌ها در اختیارتان بگذارد و محصولات سفیدکننده ملایم را برای حفظ سلامت دهان و دندان توصیه کند.

مشاوره رایگان در زمینه حساسیت دندان

برای استفاده از مشاوره‌ی رایگان متخصصان کلینیک دکتر رضا افتخار آشتیانی فرم زیر را تکیمل کنید.





    با دندان‌های حساس چه باید کرد

    تشخیص علت حساسیت تنها راه درمان است. دندان‌پزشک به شما کمک خواهد کرد بفهمید علت حساس شدن دندان‌ها چیست. ابتدا از طریق معاینه و بعد از طریق عکس‌برداری. اگر عامل حساسیت دندان‌ها بیرونی باشد مثل خوردن غذاها و نوشیدنی‌های حاوی اسید یا استفاده از محصولات سفیدکننده، ممکن است پزشک توصیه کند مصرف این مواد را مدتی کنار بگذارید.
    درمان ساییدن دندان‌ها متفاوت است. نوشیدن حجم زیاد کافئین می‌تواند علت سایش دندان باشد. در این صورت دندان‌پزشک توصیه می‌کند این محرک‌ها را مصرف نکنید.
    درمان نشانه‌های بیماری‌های لثه یا لثه تحلیل رفته در ابتدا نیاز به درمان عفونت احتمالی در لثه دارد. جرم‌گیری دندان موجب از بین رفتن پلاک و زوائد از اطراف لثه می‌شود. در صورت عفونت شدید، دندان‌پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. پیوند لثه روند درمانی است که بافت ازدست‌رفته لثه را جایگزین می‌کند چراکه لثه بافتی است که اگر از دست برود دوباره رشد نخواهد کرد.
    چند نمونه محصول داروخانه‌ای و تجویزی ازجمله دهان‌شویه و خمیردندان‌هایی وجود دارند که می‌توانند حساسیت ناشی از سفید کردن دندان را بهبود ببخشند.

    تحلیل لثه و روش‌های درمان آن

    چه زمانی برای حساسیت دندان باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید؟

    اگر این عارضه خیلی شدید است، اگر دندان‌هایتان تیر می‌کشد یا اگر حساسیت مداومی دارد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. مثل هر وضعیت دیگری که در سلامت دهان و دندان ایجاد می‌شود، حتماً باید هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص رجوع کنید.
    اگر حساسیت در اثر پوسیدگی یا شکستگی باشد بهتر است تا جرم‌گیری و پر کردن دندان منتظر نمانید چون خطر عفونت وجود ندارد. در صورت بروز نشانه‌های بیماری لثه یا تحلیل رفتن لثه هم اصلاً نباید سهل‌انگاری کنید، چراکه اگر لثه‌ها تحلیل بروند، دندان‌ها لق می‌شوند.
    در بسیاری موارد دندان‌پزشک با تجویز دهان‌شویه و خمیردندان‌های مخصوص حساسیت دندانی را کنترل می‌کند و همچنین دندان شکسته‌ای را که موجب ایجاد حساسیت شده ترمیم می‌کند.

    برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
    [کل: ۱ میانگین: ۵]

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    19 + 12 =