۵ نکته برای حفظ سلامت لثه

5 نکته برای حفظ سلامت لثه
دسته: مجله دندانپزشکی نظرات: 0 0 تاریخ انتشار: مهر ۷, ۱۳۹۸

۵ نکته برای حفظ سلامت لثه

بسیاری از مردم صبح از خواب بیدار می‌شوند، دندان‌هایشان را مسواک می‌زنند و سر کار می‌روند. با وجود این‌که فکر می‌کنند با این کار لثه‌هایشان را سالم نگه می‌دارند اما سخت اشتباه می‌کنند. بسیاری از مردم قانون دو بار مسواک زدن در روز را رعایت می‌کنند اما فراموش می‌کنند که مسواک نمی‌تواند همه شکاف‌های داخل دهان را تمیز کند. شاید دندان‌هایشان سالم به نظر برسند اما بالاخره روزی تاوان عدم مراقبت از لثه‌هایشان را خواهند داد.
نه‌تنها دو بار در روز باید به روش صحیح مسواک بزنید بلکه یک‌بار در روز هم باید نخ دندان بکشید. اگر فکر می‌کنید که مسواک زدن برای پیشگیری از بیماری لثه کافی است، اشتباه می‌کنید. این مطلب را بخوانید تا با ۵ روش مراقبت از سلامت لثه و دهان آشنا شوید.

۱. دو بار در روز دندان‌ها، لثه‌ها و زبان را مسواک بزنید

باید دندان‌هایتان را یک‌بار هنگام صبح و یک‌بار هنگام شب مسواک بزنید. حتماً هر بار به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید. همچنین، مسواک زدن خط لثه و مسواک زدن زبان هم اهمیت دارد. این کار به کاهش مقدار باکتری‌هایی که در سطح لثه‌ها زندگی می‌کنند کمک می‌کند. اگر فقط دندان‌هایتان را مسواک کنید و لثه‌ها و زبان را فراموش کنید، روش درستی را برای مسواک زدن انتخاب نکرده‌اید.

۲. روزی یک‌بار نخ دندان بکشید

درست است که مسواک زدن خیلی اهمیت دارد اما نباید نخ دندان کشیدن را فراموش کنید. مسواک نمی‌تواند بین دندان‌ها و شکاف‌ها را تمیز کند. پلاک و مواد غذایی درون این شکاف‌ها جمع می‌شوند که موجب می‌شود باکتری‌ها بین دندان‌ها و لثه‌ها شکل بگیرند. فیلم چسبناک روی لثه‌ها و دندان‌ها باقی می‌ماند که موجب شکل گرفتن باکتری‌ها می‌شود و در نهایت شما را در معرض خطر دچار شدن به بیمار لثه قرار می‌دهد. حتماً روزی یک‌بار از نخ دندان استفاده کنید.

۳. از دهان‌شویه ضدعفونی‌کننده استفاده کنید

پس از مسواک زدن دندان‌ها حتماً دهانتان را با دهان‌شویه ضدعفونی‌کننده بشویید. معمولاً دهان‌شویه‌ها ضد باکتری یا ضد پلاک هستند. استفاده از دهان‌شویه به شسته شدن باکتری‌های سست شده و کاهش این باکتری‌های مضر که در نهایت موجب شکل‌گیری پلاک و بیماری لثه می‌شوند کمک می‌کند. حتماً از دهان‌شویه غیرالکلی استفاده کنید چون الکل دهان را خشک می‌کند و موجب می‌شود که باکتری‌ها به‌سختی از روی دندان‌ها شسته شوند.

۴. دو بار در سال به دندان‌پزشک مراجعه کنید

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای سلامت لثه‌ باید انجام دهید این است که حداقل دو بار در سال به دندان‌پزشک مراجعه کنید. دندان‌پزشک با معاینه دهان و دندان می‌تواند سلامت را ارزیابی کند. شاید هر کاری لازم بوده برای سلامت دهان و دندانتان انجام داده‌اید اما بازهم ممکن است دچار بیماری لثه شوید. دندان‌پزشک سابقه پزشکی‌تان، خونریزی و پاکت‌ها را بررسی می‌کند. دندان‌پزشک جرم‌گیری هم انجام می‌دهد تا باکتری‌های روی دندان قبل از اینکه به لثه‌ها برسند از بین بروند.

۵. نشانه‌های بیماری لثه را جدی بگیرید

حتی اگر همه اقدامات احتیاطی را انجام می‌دهید باید مراقب نشانه‌های بیماری لثه باشید. ابتدا باید توجه کنید که آیا لثه‌هایتان حساس یا متورم شده‌اند یا نه. اگر حتی کمی درد یا تورم دارید باید در اسرع وقت به دندان‌پزشک مراجعه کنید. دندان‌های لق یا در حال افتادن را شناسایی کنید چون شاید نشانه مشکل جدی‌تری باشند.
مراقبت از دهان فقط به معنای مراقبت از دندان‌ها نیست بلکه باید از سلامت لثه هم مراقبت لازم را به عمل آورید. اگر به نکات فوق توجه کنید و از دندان‌ها و لثه‌ها مراقبت کنید دچار مشکلات کمتری می‌شوید. با این کار در مراجعه بعدی به دندان‌پزشک، استرس کمتری خواهید داشت.

تحلیل لثه و روش‌های درمان آن

برای گرفتن وقت بعدی از دندان‌پزشک با ما تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + ده =