۷ داروی طبیعی برای سلامت لثه

7 داروی طبیعی برای سلامت لثه
دسته: مجله دندانپزشکی نظرات: 0 0 تاریخ انتشار: اردیبهشت ۷, ۱۴۰۰

۷ داروی طبیعی برای سلامت لثه

برخی از داروهای طبیعی می‌توانند در داشتن لثه سالم که بخش مهمی از سلامتی شما است، کمک کنند. این داروهای طبیعی زمانی که به امور روتین بهداشت دهان یعنی ۲ بار مسواک زدن صحیح در روز، نخ دندان کشیدن و مراجعه منظم به دندان‌پزشک برای جرمگیری و معاینه دندان‌ها، اضافه شوند می‌توانند به مقابله با بیماری‌های لثه کمک کنند.

علل بیماری‌های لثه

در دهان شما، باکتری‌ها دائماً در حال تشکیل ماده‌ای چسبناک روی دندان‌ها، به نام پلاک هستند. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می‌تواند به رهایی از پلاک کمک کند، اما این مواد می‌توانند سفت شوند و به ماده دیگری به نام تارتار تبدیل شوند.
در بسیاری از موارد، تجمع پلاک و تارتار می‌تواند منجر به ایجاد بیماری لثه شود، وضعیتی که با التهاب لثه مشخص می‌شود. در صورت عدم درمان، التهاب لثه می‌تواند به پریودنتیت (که به معنای التهاب اطراف دندان) است تبدیل شود. پریودنتیت نه‌تنها باعث از دست دادن دندان می‌شود، بلکه طبق تعدادی تحقیق، با بیماری‌های قلبی هم در ارتباط است.
قبل از استفاده از هر نوع داروی طبیعی برای سلامت لثه‏، به یاد داشته باشید که هیچ درمانی نباید جایگزین مراقبت‌های استاندارد دهان و دندان شود.
اگرچه هیچ داروی طبیعی برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌های لثه یافت نشده است، اما برخی از داروهای خاص به مقابله با تجمع پلاک و حفظ سلامت لثه کمک می‌کنند. در اینجا به بررسی ۵ داروی طبیعی مؤثر در سلامت لثه می‌پردازیم.

چریش

در طب سنتی هند، عصاره چریش از درخت همیشه‌سبز بومی هند استخراج می‌شود و گفته می‌شود دارای خواص ضد باکتری است. تحقیقات در مورد عصاره چریش و سلامت لثه‌ها شامل یک مطالعه می‌شود که در سال ۲۰۱۴ در مجله طب سنتی و مکمل منتشر شده است[۱].
برای این تحقیق، ۱۰۵ کودک (در سنین ۱۲ تا ۱۵ سال) به مدت ۳ هفته و روزی ۲ بار از دهان‌شویه حاوی عصاره چریش، انبه یا کلروهگزیدین (ضدعفونی‌کننده‌ای که در بسیاری از دهان‌شویه‌ها وجود دارد) استفاده کردند. نتایج نشان داد که هر سه نوع دهان‌شویه در کاهش پلاک و مهار التهاب لثه مؤثر بوده‌اند.

روغن درخت چای

بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۰۶ و در Clinical Microbiology Reviews منتشر شد، روغن درخت چای می‌تواند به درمان التهاب لثه کمک کند[۲]. اگر به فکر استفاده از روغن درخت چای برای سلامت لثه هستید، خمیردندانی را انتخاب کنید که در ترکیبات خود حاوی این روغن اساسی باشد. قورت دادن روغن درخت چای رقیق نشده (یا استفاده از داروهای خانگی حاوی روغن درخت چای) می‌تواند سمی باشد.

کرن‌بری

برخی تحقیقات نشان می‌دهند کرن‌بری با جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها به دندان، می‌تواند مانع بیماری‌های لثه بشود. علاوه بر این، یک مطالعه مقدماتی منتشر شده در مجله تحقیقات پریودنتال در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در کرن‌بری، می‌توانند به کنترل التهابات مرتبط با پریودنتیت کمک کنند[۳].

ویتامین ث

برخی شواهد نشان می‌دهند که ویتامین ث می‌تواند نقش مهمی در محافظت از سلامت لثه داشته باشد. در مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۰ در مجله پریودنتولوژی منتشر شد، محققان اطلاعات مربوط به ۱۲۴۱۹ بزرگ‌سال را تجزیه ‌و تحلیل کردند و دریافتند کسانی که کمترین میزان ویتامین ث را مصرف می‌کنند، بیشترین خطر ابتلا به بیماری پریودنتال را دارند[۴].

چرخاندن روغن در دهان و سلامت لثه

درمانی که مدت‌ها است در هند استفاده می‌شود، چرخاندن یک قاشق غذاخوری روغن (مانند روغن نارگیل یا روغن کنجد) در دهان، به مدت ۱۵ دقیقه است.
تحقیقات در مورد اثرات چرخاندن روغن در دهان محدود است، اما چندین مطالعه کوچک (ازجمله یک کارآزمایی بالینی که در سال ۲۰۰۹ در مجله تحقیقات دندانپزشکی منتشر شد) نشان داده‌اند که چرخاندن روغن در دهان می‌تواند تجمع پلاک را کاهش دهد و مزایایی برای مقابله با التهاب لثه داشته باشد[۵].

رژیم غذایی

همراه با انجام اقدامات مناسب برای بهداشت دهان، می‌توانید با پیروی از یک رژیم غذایی غنی از کلسیم و مصرف کمتر غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، از سلامت دهان و دندان خود محافظت کنید.

سبک زندگی برای سلامت لثه

چندین شیوه زندگی وجود دارد که می‌تواند به تقویت سلامت لثه کمک کند. به‌عنوان مثال، اجتناب از سیگار کشیدن (و هر نوع توتون و تنباکویی) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین طبق برخی شواهد، کنترل استرس می‌تواند به سلامت لثه کمک کند.
با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن دندان‌ها، سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنید. اگر علائمی مانند خونریزی لثه، درد هنگام جویدن یا حساسیت در دندان‌ها را تجربه کردید، به‌جای روی آوردن به خوددرمانی با استفاده از داروهای طبیعی، حتماً با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − سه =