۷ نشانه و علامت مشکلات دهان و دندان

7 نشانه و علامت مشکلات دهان و دندان
دسته: مجله دندانپزشکی نظرات: 0 0 تاریخ انتشار: دی ۶, ۱۳۹۹

۷ نشانه و علامت مشکلات دهان و دندان

تا زمانی‌که مشکلات جدی دهان و دندان را تجربه نکردید، احتمالاً به دنبال مراجعه به کلینیک دندان‌پزشکی نیستید. اخیراً، یک مطالعه به این نتیجه رسیده که ۷۵ درصد بزرگ‌سالان مبتلا به ترس از دندان‌پزشکی (فوبیای دندان‌پزشک) هستند، اما حتی اگر شما جزو آن ۲۵ درصد باقیمانده باشید، تا زمانی‌که با یک مشکل جدی برخورد نکنید، بعید است که به دندان‌پزشکی بروید.

امور مربوط به دهان و دندان مانند مسواک زدن حداقل ۲ بار در روز، نخ دندان کشیدن روزانه و اجتناب از مصرف غذاهایی که برای دندان‌ها مضر هستند می‌تواند در مقاومت در برابر مشکلات دهان به شما کمک کند، اما برخی اوقات، هر چقدر تلاش کنید، خود را در صندلی اتاق انتظار دندان‌پزشکی می‌بینید در حالی‌که به بهترین اتفاق امیدوار هستید. با این حال، چندین علامت و نشانه گویای مشکلات دندان وجود دارد که همه ما باید به آن‌ها توجه کنیم. این علائم عبارتند از:

۱. وجود لک روی دندان

با گذشت زمان، ممکن است دندان‌های شما به یک یا چند دلیل دچار لک شوند. رایج‌ترین دلایل لک شدن دندان عبارت است از:

  • مصرف غذاهای ناسالم
  • نوشیدن بیش از حد چای و قهوه
  • مصرف دخانیات
  • پیری و ژنتیک
  • آسیب‌ها و داروهای خاص

اگر متوجه شدید که دندان‌هایتان لک‌دار شدند یا رنگشان تغییر کرد، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به دندان‌پزشک خانوادگی است. دندان‌پزشک دندان‌های شما را به‌طور کامل معاینه می‌کند و شما را از مشکل آگاه می‌کند و ممکن است مناسب‌ترین روش درمانی برای سفید کردن دندان را به شما پیشنهاد دهد (سفید کردن دندان در خانه یا مطب).

۲. دندان‌های شکسته

روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید دندان‌های خود را بشکنید یا خرد کنید که تصادف و ساییدن رایج‌ترین آن‌ها هستند. در برخی موارد، شکستگی‌ها نامرئی هستند، اما اگر درمان نشوند می‌توانند فوق‌العاده دردناک باشند و مشکلات بزرگی ایجاد کنند. اگر هنگام جویدن غذا یا نوشیدن نوشیدنی‌های سرد یا داغ احساس درد می‌کنید، توصیه می‌شود در اولین فرصت به دندان‌پزشک مراجعه کنید. بر اساس شدت مشکل دهان، دندان‌پزشک برنامه درمانی را به شما پیشنهاد می‌کند.

۳. خشکی دهان

خوب، ممکن است کمی متعجب شوید، اما درست است، خشکی دهان می‌تواند نشانه‌ی یک مشکل دندان‌پزشکی یا اختلال پزشکی باشد. بزاق داخل دهان عامل دفاعی اصلی شما در برابر پوسیدگی دندان است، زیرا مواد غذایی و سایر مواد باقیمانده را از بین می‌برد. علاوه بر این، اسیدی که توسط باکتری‌های موجود در دهان تولید می‌شوند را خنثی می‌کند.
اگر خشکی دهان را تجربه می‌کنید، حتی به دلیل مصرف دارو، پیشنهاد می‌شود برای جلوگیری از هر گونه مشکلات دهان یا عوارض جانبی به یک کلینیک دندان‌پزشکی مراجعه کنید.

۴. درد فک / صدا دادن فک / صدای کلیک هنگام باز و بسته شدن دهان

تشخیص این نشانه‌ها دشوار است، زیرا می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد.

در اینجا برخی از دلایل احتمالی را مطرح می‌کنیم:

  • عفونت‌های سینوسی
  • دندان‌درد
  • آرتروز
  • التهاب لثه
  • جراحت
  • سندرم مفصل گیجگاهی فک (TMJ)
  • ساییدن دندان (دندان‌قروچه)

اگر به دلیل موارد ذکر شده در بالا احساس درد می‌کنید، در اسرع وقت به یک دندان‌پزشکی در نزدیکی خود مراجعه کنید تا معاینه‌ی کامل دهان از جمله اشعه‌ی ایکس، انجام شود.

۵. بوی بد دهان

بوی بد دهان یکی از آزاردهنده‌ترین و شرم‌آورترین علائمی است که معمولاً با بهداشت ضعیف دهان و دندان همراه است، البته نه همیشه. برخی اوقات، بوی بد دهان مزمن می‌تواند هشداری برای بیماری لثه باشد. روزانه ۲ بار مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان در کاهش بوی بد دهان و جلوگیری از بیماری لثه نقش مهمی دارد. مسواک زدن زبان را فراموش نکنید زبان خانه تعداد بی‌شماری باکتری است.
اگر قادر به جلوگیری از بوی بد دهان نیستید، وقت آن است که برای درمان به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

۶. زخم / خونریزی لثه

اگر لثه‌های شما زخم شده‌اند یا خونریزی دارند، احتمالاً از التهاب لثه رنج می‌برید. نه همیشه، اما خونریزی و زخم لثه نشانه‌ی بیماری لثه است یا ممکن است به‌تازگی به‌طور نامناسب مسواک زده باشید یا روش جدید نخ دندان کشیدن روزانه را آغاز کرده باشید.
اگر لثه‌های شما خونریزی می‌کند و هیچ نشانه‌ای از توقف آن نیست، برای درمان بیماری لثه به دندان‌پزشکی نزدیک خود بروید.

۷. دندان‌درد

اگر در دهان یا فک خود احساس درد می‌کنید، ممکن است به دلیل دندان‌درد باشد. مورد دوم معمولاً نشانه کرم‌خوردگی دندان است، اما در برخی موارد، ممکن است نشانه بیماری لثه یا دندان نهفته باشد.
اگر دندان‌درد دارید، باید توسط یک دندان‌پزشک باتجربه معاینه شوید تا علت آن مشخص و از آسیب بیشتر محافظت شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 12 =